Teppeki

Kirvojen torjuntaan omenalta, päärynältä, perunalta, rukiilta, ruisvehnältä, syys-, kevät- ja spelttivehnältä, kauralta sekä syys- ja kevätohralta                     

– systeeminen tuhohyönteisten torjunta-aine erittäin hyvällä teholla kaikkiin lehtikirvalajeihin

– hyvin valikoiva, hellävarainen hyötyeliöille (IPM)

– kuuluu uuteen tehoaineryhmään, joka antaa erittäin pitkän tehon lehtikirvoja vastaan – jopa 3–4 viikkoa

Teppeki vaikuttaa systeemisesti kuljettaen tehoainetta ulos ja ylös kasvissa. Teppekillä on myös translaminaarinen vaikutus, eli tehoaine tunkeutuu lehtien läpi ja antaa mahdollisuuden torjua piilossa olevat kirvat. Lämpötila ei vaikuta tehoon.

Teppeki estää kirvoja syömästä jo muutaman tunnin jälkeen ruiskutuksesta ja tuholaiset kuolevat muutamassa päivässä. Teho näkyy 4–6 päivää käsittelystä. Vaikka teho ei näy heti, kirvat kuitenkin lopettavat kuitenkin syönnin heti ruiskutuksen jälkeen.

Teho säilyy jopa 3–4 viikkoa, kun käytetään korkeinta sallittua käyttömäärää. Teppeki on näin ollen erittäin tehokas lehtikirvoja vastaan, mutta samalla hellävarainen muille hyönteisille ja pölyttäjille.

Käyttö

Viljat: Lehtikirvoja vastaan annoksella 100–140 g/ha/käsittely, vesimäärä 150–300 l. Alempi käyttöannos, 100 g/ha, valitaan ainoastaan hyvissä käyttöoloissa.
Peruna: Lehtikirvoja vastaan annoksella 160 g/ha/käsittely, vesimäärä 200–500 l
Omena ja päärynä: Lehtikirvoja vastaan annoksella 140 g/ha/käsittely, vesimäärä 200–1 000 l.

Käyttökohde

Kirvojen torjuntaan omenalta, päärynältä, perunalta, rukiilta, ruisvehnältä, syys-, kevät- ja spelttivehnältä, kauralta sekä syys- ja kevätohralta.
Rekisterinumero 3142
Tehoaine Flonikamidi 500 g/l
Resistenssiryhmä IRAC ryhmä 29
Formulaatio Ruiskutejauherae (WG)
Pakkauskoko 500 g, 2 kg
Säilytys Säilytetään kuivassa, viileässä paikasssa ja pakkaselta suojattuna
Minor Use-hyväksyntä Kirvojen ja jauhiaisten (myös etelänjauhiainen (Bemisia tabaci)) torjuntaan koristekasveilla kasvihuoneessa ja avomaalla.
Kirvojen ja jauhiaisten (myös etelänjauhiainen (Bemisia tabaci)) torjuntaan kurkulla (Cucumis sativus), kesäkurpitsalla (Cucurbita pepo), tomaatilla (Solanum lycopersicum) ja munakoisolla (Solanum melongena) kasvihuoneessa.
Kirvojen torjuntaan keräkaalilla ja ruusukaalilla sekä tuoreena korjatulla herneellä, joka käytetään ilman palkoja avomaalla.
Valmistaja ISK Biosciences