Rizolex 50 SC

Siemenperunan peittaukseen perunaseitin torjumiseksi

– Erittäin hyvä teho perunaseittiin ja muihin Rhizoctonia solanin aiheuttamiin oireisiin

– Ennaltaehkäisevä ja hoitava vaikutus

Rizolex 50 SC on vesipohjainen peittausaine, joka on erityisesti kehitetty siemenperunan peittaukseen istutuksen yhteydessä. Rizolex 50 SC tehoaa erittäin hyvin kaikkiin Rhizoctonia solani-kantoihin jotka aiheuttavat perunaseittiä ja muita oireita perunalla. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi tarvitaan tasainen levitys kaikkiin siemenperunoihin.

Käyttö:

Valmiste sekoitetaan huolellisesti ennen käyttöä. Siemenperunan sumutuskäsittelyssä lajittelun yhteydessä valmisteen käyttömäärä on 0,3 l. Valmistetta käytetään sellaisenaan tai veteen sekoitettuna sumutuslaitteen käyttöohjeen mukaisesti. Istutuksen yhteydessä peitattaessa käyttömäärä on 0,2–0,3 l valmistetta/1 000 kg perunaa veteen sekoitettuna. Vettä käytetään 6–12 l/perunatonni.

Siemenperunan tulee olla mahdollisimman puhdasta mullasta, sillä hyvän tehon saamiseksi valmiste pitää levittää tasaisesti perunan pintaan. Siemenperuna ei tule olla esi-idätetty. Paras tulos saadaan nestepeittauslaitteella tehtävällä sumutuskäsittelyllä istutuksen yhteydessä. Liuosta pitää sekoittaa hieman käytön aikana. Tähän riittää se, että osa pumpun paluukierrosta ohjautuu tankin pohjalle.

Rizolex 50 SC voi vähentää suurikokoisten mukuloiden määrää sadossa. Valmistetta ei saa käyttää varhaisperunalla, koska se voi aiheuttaa siihen makuvirheitä.

Lisäämällä Silwet Goldia (0,01 %) peittausliuokseen peittausneste levittäytyy tasaisemmin siemenperunan pintaan ja teho parantuu entisestään.

Käyttöehdot

Käyttökohde

Siemenperunan peittaukseen perunaseitin torjumiseksi
Rekisterinumero 1896
Tehoaine Tolklofossi-metyyli 500 g/l
Resistenssiryhmä FRAC ryhmä 14
Formulaatio Suspensiokonsentraatti (SC)
Pakkauskoko 1 l
Säilytys Säilytetään kuivassa paikasssa ja pakkaselta suojattuna
Minor Use-hyväksyntä
Valmistaja Sumitomo Chemical Agro S.A.S.