Raptol

Biologinen tuote tuhohyönteisten torjuntaan

– biologinen vaihtoehto pyretroideille

– hyväksytty ja sopiva luonnonmukaiseen tuotantoon

– lyhyt varoaika

Raptol on tiiviste, joka sisältää luonnon pyretriinejä ja rapsiöljyä. Raptol tehoaa nopeasti tuhohyönteisiin, kuten kirvoihin, kilpikirvoihin, jauhiaisiin, ripsiäisiin ja kehrääjäpunkkeihin. Rapsiöljyn takia Raptol tehoaa myös tuhohyönteisten muniin.

Käyttö:

Raptol on kosketusvaikutteinen valmiste, minkä takia ruiskutus on tärkeää tehdä runsaalla vesimäärällä (600–1 200 l/ha) varmistaakseen aineen leviämistä kaikkialle kasvustoon. Kasveja ei kuitenkaan saa ruiskuttaa tippuvan märiksi. Torjunta kannattaa aloittaa heti, kun tuhohyönteisiä havaitaan kasvustosta ja toistaa tarvittaessa.

Vältä ruiskuttamista auringonpaisteessa ja lämpötilan ollessa korkea. Kun lämpötila nousee yli 25 °C, Raptolin teho huononee. Tämä johtuu siitä, että pyretriinit ovat herkkiä UV-säteilylle ja hajoavat nopeammin auringonpaisteessa ja korkeassa lämpötilassa. Paras ruiskutusajankohta on aikaisin aamulla tai illalla.

Tuhohyönteiset kuolevat nopeasti käsittelyn jälkeen, mutta rapsiöljyn takia ne saattavat jäädä roikkumaan kasvustoon muutamaksi päiväksi.

Raptolin käyttömäärä riippuu käsiteltävästä kasvista ja torjuttavista tuholaisesta. Katso alla olevaa taulukkoa.

Käyttökohde

Kirvojen, kilpikirvojen, villakilpikirvojen, jauhiaisten ja ripsiäisten sekä kehrääjäpunkkien torjuntaan hedelmäpuista, vihanneksilta avomaalla ja kasvihuoneessa sekä koristekasveista avomaalla, kasvihuoneessa ja sisätiloissa.
Rekisterinumero 3388
Tehoaine Pyretriinit 4,6 g/l + rapsiöljy 825,3 g/l
Resistenssiryhmä IRAC ryhmä 3A
Formulaatio Emulsiokonsentraatti (EC)
Pakkauskoko 10 l
Säilytys kuivassa ja viileässä paikassa
Minor Use-hyväksyntä
Valmistaja W. Neudorff GmbH KG