Proxanil

Perunaruton torjuntaohjelman alkuun ja keskivaiheeseen

– Pysäyttävä ja hoitava teho
– Aikaisiin tartuntoihin ja siemenlevintäiseen tartuntaan
– Erityisesti, kun tautipaine on korkea tai ruiskutuväli on venynyt

proxanil-fi-produktbild-25x250

Proxanil sisältää kahta vaikutusmekanismiltaan erilaista perunaruton torjuntaan tarkoitettua tehoainetta, jotka tehoavat erinomaisesti perunan lehtiruttoon. Propamokarbi vaikuttaa systeemisesti, ja symoksaniili on kosketusvaikutteinen aine, jolla on myös paikallissysteeminen vaikutus. Systeemisen vaikutuksen ansiosta valmisteella on myös parantava (kuratiivinen) vaikutus heti saastunnan tapahduttua.

Proxanil estää tehokkaasti itiöiden muodostumista ja sillä on parantava (kuratiivinen) teho, joka hoitaa jo tapahtunutta tartuntaa jopa 48 tuntia tartunnasta. Se sopii erinomaisesti torjuntaohjelman alkuun ja keskivaiheeseen. Paras tulos saadaan, kun Proxanilia käytetään tankkiseoksessa kosketusvaikutteisen perunaruttotuotteen kanssa, jolla on itiöitä tappava vaikutus (kuten esim. Ranman Top tai Shirlan) ja sitä käytetään vähintään kahtena peräkkäisenä ruiskutuskertana. Proxanil-valmistetta ruiskutetaan ennaltaehkäisevästi ennen ensimmäisten tautioireiden ilmestymistä. Proxanilin käyttömäärä on 2,0–2,5 l/ha/käsittelykerta.

Valmistetta saa käyttää korkeintaan neljä kertaa/kasvukausi, ja ensimmäinen ruiskutus voidaan tehdä perunan taimien ollessa n. 15 cm korkeita. Ruiskutusväli vähintään 7 vrk. Käyttöaika kasvuasteina ilmaistuna BBCH 21–95.

Käyttöehdota

Käyttökohde

Perunaruton torjuntaan perunalla
Rekisterinumero 3462
Tehoaine Propamokarbi 400 g/l + symoksaniili 50 g/l
Resistenssiryhmä FRAC ryhmä 27 & 28
Formulaatio Suspensiokonsentraatti (SC)
Pakkauskoko 10 l
Säilytys Varastoidaan kuivassa paikassa pakkaselta suojattuna
Minor Use-hyväksyntä
Valmistaja UPL